Accu Asus x751mj-1a

Accu Asus x751ma-1a breidt op de CES zijn assortiment uit van slanke en lichte laptops en all-in-ones. Zo geeft het zijn Zenbook 13-laptop een afslankkuur, introduceert het in de vorm van de X507 een eveneens relatief dunne en lichte laptop, en brengt het met de Vivo AiO V272 en Vivo AiO V222 twee slanke all-in-ones op de markt. Prijzen en levertijden zijn nog niet bekend.

In september vorig jaar kwam ASUS al met een laptop onder de naam Zenbook 13, die inmiddels ook in de winkels ligt. Zoals Tweakers heeft opgemerkt, is de nieuwe configuratie nog wat lichter dan de eerder gepresenteerde laptop. Het nieuwe model, te onderscheiden door de productcode ‘UX331UAL’, is zo’n 135 gram afgevallen. Daardoor weegt de laptop slechts 985 gram. Een deel van de gewichtsbesparing zou hem weleens kunnen zitten in het ontbreken van een losse gpu, waarvan het eerdere model wel was voorzien.

De Accu Asus x751ma-1b is nog steeds uitgerust met een Intel Kaby Lake-R-cpu, een zuinige chip die toch is voorzien van vier cores. De laptop kan worden geleverd met een Core i5 8250U- of Core i7 8550U-processor, 8 of 16 GB lpddr3, en een sata- of nvme-ssd met opslagcapaciteit tussen de 128 GB en 1 TB. Het scherm heeft een diagonaal van 13,3 inch en een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Daarnaast is een 50 Wh-accu aanwezig, waarmee volgens ASUS tot 15 uur gewerkt kan worden op één acculading.

De X507 oogt wat meer gewoontjes dan de luxe Zenbook; de 15,6 inch-laptop is fysiek ook een stuk groter, hoewel dikte en gewicht met respectievelijk 21,9 mm en 1,68 kg niet al te hoog zijn gezien het grotere scherm. Het model bevat een iets oudere Intel dualcore-cpu uit de zesde of zevende generatie, maar is wel voorzien van een losse Nvidia GeForce MX110-videochip. Het werkgeheugen bedraagt maximaal 8 GB. Naast een 128 GB of 256 GB sata-ssd heeft de laptop ook een harde schijf met opslagcapaciteit van 500 GB of 1 TB.

De Accu Asus x751md-1a kan worden geleverd met drie verschillende schermen, waarvan de instapvariant is voorzien van een ronduit lage resolutie van 1366 x 768 pixels. Gelukkig is er ook de keus uit twee verschillende full hd-panelen, waarvan één gezien de geclaimde bredere kijkhoek waarschijnlijk van ips-technologie is voorzien. De accu heeft een capaciteit van 33 Wh.

De twee Vivo-systemen zijn beide slank vormgegeven all-in-one desktops, die behalve in schermgrootte ook in de verdere uitvoering behoorlijk van elkaar verschillen. Het grotere model genaamd Vivo AiO V272 heeft een 27 inch, aanraakgevoelig full hd-scherm met ips-paneel, dat het srgb-gamut volgens Accu Asus x751mj-1a volledig kan weergeven. Het apparaat is voorzien van een Intel Core i5 8250U of Core i7 8550U, 4 tot 16 GB ddr4 en een losse Nvidia GeForce MX150-gpu met 2GB gddr5.

Blikvanger qua ontwerp is het kleinere model: dat heeft aan de bovenkant en aan beide zijkanten zeer dunne schermranden, zodat 87 procent van de voorkant bestaat uit scherm. Het niet aanraakgevoelige ips-paneel heeft een diagonaal van 21,5 inch en een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Overigens heeft het randloze design, net als bij laptops als de XPS 13, het gevolg dat de webcam noodgedwongen onder het paneel zit. Accu Asus x751mj-1b Dat leidt ten opzichte van de traditionele positie boven het scherm tot een rare beeldhoek. De verdere specificaties zijn in vergelijking met het grotere model wat meer bescheiden: intern huist een ‘Gemini Lake’-dualcore of quadcore, 4 of 8 GB werkgeheugen en optioneel een Nvidia MX110 met 2 GB videogeheugen.

Als je veel reist voor je werk, is de kans groot dat je je vaak moet aanpassen aan verschillende werkplekken. Mocht je bijvoorbeeld gewend zijn om met een externe monitor te werken, naast je laptop, kan dat vervelend zijn. Wat fabrikant Asus betreft komt daar verandering in. Het bedrijf lanceert twee draagbare monitoren die mee op reis kunnen.

Asus lanceert twee nieuwe schermen binnen een gloednieuwe productlijn en zal die op de CES in Las Vegas presenteren. Het gaat om de Asus ProArt PQ22UC, die over een 4K OLED-scherm met HDR-ondersteuning beschikt en de ZenScreen Go MB16AP die past in een laptoptas.

De eerste van twee draagbare monitoren is de 21,6-inch Accu Asus x751sa. Dit apparaat heeft het formaat van een desktopmonitor, maar is extra licht gehouden zodat deze meegenomen kan worden naar verschillende meetings. Door het dunne en lichte OLED-paneel weegt het apparaat net een kilo. Dat is lichter dan een gemiddelde laptop.

Interessant aan de PQ22UC is dat deze specifiek ontwikkeld is voor het bewerken van foto’s en video’s. Het paneel beschikt over 204 pixels per inch en is voorzien van DCI-P3 color space. Daardoor zouden de kleuren erg accuraat weergegeven moeten worden. Verder is het contrast uiteraard erg groot – het gaat immers om een OLED-scherm. De dynamische range ondersteunt verder nog de HDR10-standaard.

De Accu Asus x751sa-1a is voorzien van een USB Type-C ingang en een micro-HDMI-ingang. Daardoor zou in principe elk apparaat makkelijk aangehaakt kunnen worden. Mooi is ook de toevoeging van een flexibele poot, waardoor het scherm gemakkelijk platgelegd kan worden om het mee te nemen. Overigens is er geen batterij ingebouwd.

Dan is er nog de ZenScreen Go MB16AP. Deze monitor is wat beter geschikt om onderweg mee te nemen, mede door de ingebouwde batterij. In dit geval gaat het om een 15,6-inch Full HD-scherm, dat aan een laptop of telefoon gehangen kan worden.

Daarvoor is dit display voorzien van USB Type-C ingang aan de zijkant. Verder weegt de ZenScreen Go MB16AP 860 gram, waarmee deze inderdaad erg draagbaar is. Het apparaat heeft een 7.800 mAh-accu en kan volgens het bedrijf als deze volledig opgeladen is tot vier uur mee. Er is ook ondersteuning om mobiele apparaten van stroom te voorzien.

Prijzen zijn er nog niet bekend. De apparaten worden in de lente op de markt gebracht.


カテゴリー: Accu Asus x751mj-1a | タグ: | 投稿者comprarlaser 11:16 | コメントをどうぞ

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です


*

次のHTML タグと属性が使えます: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <img localsrc="" alt="">