Laptop Accu Asus A93 koop

De ThinkPad E470 is de nieuwste toevoeging aan de populaire Lenovo business series. Dit instapmodel van de E-serie maakt gebruik van een 7e generatie Intel Core-processor en belooft betere prestaties en levensduur van de batterij. Dit alles voor een aantrekkelijke prijs. Is de kwaliteit nog steeds up-to-par?
De Intel Kaby Lake processors zijn populair in de afgelopen maanden en we hebben ze gezien in veel laptops. Vanwege langer productcycli en hogere ontwikkelings- en testkosten in het bedrijfsleven, worden de nieuwe Kaby Lake processors nu net het invoeren van de zakelijke laptop segment.

Lenovo heeft zijn tijd de bouw van de volgende aflevering van de ThinkPad serie genomen, maar nu is de Chinese fabrikant is klaar om de 14-inch ThinkPad E470 (minder dan 600 Euro / ~ $ 638 voor studenten) aan de wereld te laten zien. De laptop bevat geen besturingssysteem, maar we waren verrast om de diverse functies die in de meest elementaire configuraties van dit model te zien: een i3 processor, 8 GB RAM-geheugen, een 256 GB SSD en een FHD IPS-paneel. Onze test configuratie is beschikbaar voor ongeveer 700 Euro (~ $ 745) met een sterkere Core i5 CPU en een dedicated GeForce 940MX GPU. Dit systeem moet meer macht pakken voor gaming liefhebbers. Er zijn meer configuraties beschikbaar en de koper moet in staat zijn om te vinden wat ze zoeken.

Ter vergelijking, zullen we ook concurrenten van de ThinkPad E470 in deze review. We hebben de HP ProBook 440 G4 en de geselecteerde Acer TravelMate P249-M , omdat ze allebei behoren tot het zakelijke segment en het gebruik van de nieuwe Kaby Lake platform.
De zaak is bedekt met een mat, zwart materiaal, die de gebruikers van de traditionele Lenovo uitstraling zal herinneren. De E470 heeft een eenvoudige, maar functionele ontwerp, dat is iets anders dan die van de voorganger, de E460 : de vorm van het scherm scharnieren en de plaatsing van de uit-knop zijn veranderd. Dit is vooral fijnafstelling van de zijde van de fabrikant en niet significant betere gebruikerservaring.

Gezien de moderne mobiliteit normen, de E470 heeft een slechte mobiliteit als het weegt 1,9 kg (~ 4.2 lb) en is 24 mm (~ 0,94 in) dik. High-end modellen, zoals de T460s (1,35 kg / ~ 3 lb), 19 mm / ~ 0,75 in) en rechtstreekse concurrenten zoals de HP model (ProBook 440 G4: 1,65 kg / ~ 3,6 lb, 20 mm / ~ 0,78 in), zijn alternatieven die betere mobiliteit te bieden. Toch heeft Lenovo erin geslaagd om een ​​zeer resistent zaak te maken, zonder het gebruik van lichte metalen materialen. Het beeldscherm moet een beetje dikker, maar aan het eind van de dag, heeft de fabrikant een goed werk verricht. De nieuwe centrale scharnier is ideaal, omdat het houdt altijd een stevige grip op het scherm, die tot 180 graden worden gedraaid. Accu Asus Eee PC 1008HA .

Op het gebied van vakmanschap, heeft Lenovo ons met een bijna foutloze proef model: kleine en zelfs materiaal openingen met schone en afgeronde hoeken. Dit is zeker een groot pluspunt voor deze prijs segment.
Helaas, de E-serie weigert nog steeds op de moderne USB Type-C-poorten te nemen. De test model is gebaseerd op 3x type-A USB-poorten (2x USB 3.0, 1x USB 2.0). Verder mist de laptop een DisplayPort interface. Deze tekorten zijn begrijpelijk als je de kosten van deze functies en hun geschiktheid voor de doelgroep te overwegen. Potentiële kopers moeten weten dat de HDMI 1.4-interface kan alleen worden afgespeeld op een 4K scherm op 30 Hz. Officieel, Lenovo geeft alleen ondersteuning voor 1920×1080 pixels (bij 60 Hz).

Door de verplaatsing van de ventilatieopening zijn alle poorten verplaatst naar nieuwe locaties. De nieuwe lay-out is zeer geschikt voor rechts-gebruikers, zoals de meeste kabels (power adapter, Ethernet, HDMI) is te vinden in de linksachter regio van de laptop.
Afhankelijk van de bestandsgrootte, de maximale overdrachtsnelheid van de SD-kaartlezer (getest met een Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II) blijft rond 70 tot 80 MB / s. Dit is een goed resultaat, dat ons testmodel tussen de low-end modellen plaatst met een USB 2.0-lezer (max. Ongeveer 30 MB / s) en premium notebooks met UHS II ondersteuning (200 MB / s en nog veel meer).
We waren verrast om te zien dat onze ThinkPad niet een Intel wireless adapter heb gebruikt. In plaats daarvan heeft de fabrikant een Qualcomm-adapter gekozen. Deze module ondersteunt Bluetooth 4.1 en alle typische WLAN-standaarden in de 2,4 en 5 GHz frequentie. Dankzij de Dual-Stream technologie (2×2 TX / RX), moet het mogelijk zijn om overdrachtsnelheden tot 866 Mb / s binnen 802.11ac netwerken. In onze tests optimale condities (korte afstand tot de router LinkSys EA8500), het testmodel bedroeg ongeveer 600 MB / s tijdens het ontvangen van gegevens. Dit zet de E470 tot de beste laptops voor draadloze prestaties en slechts een paar modellen kunnen aanspraak maken op een betere baan te doen: (Apple-) apparaten met Triple-Stream technologie.
Aangezien dit is een entry-level model, de E470 mist veel beveiligingsfuncties, zoals NFC, smartcard-lezer of vPro ondersteuning. In feite is een vingerafdruklezer is alleen beschikbaar in bepaalde configuraties en ontbreekt in ons testmodel. Gebruikers moeten vertrouwen op rudimentaire veiligheidsmaatregelen, zoals het Kensington-slot en wachtwoorden (Power-On, harde schijf, BIOS). Accu Asus G73JH .

Afgezien van de verplichte voedingsadapter (65 W), Lenovo heeft weinig meer te bieden in de E470 levering. De lijst van optionele accessoires is vrij kort en meestal inclusief randapparatuur, tassen en docking stations (via USB 3.0). Geen speciale docking stations zijn voorzien.
Na het verwijderen van drie schroeven, kan de gebruiker opstijgen de onderkant van de laptop. Helaas, er zijn niet veel upgrade-opties voor de test model: een gratis geheugenslot zou ondersteuning bieden voor een andere DDR4 module. Andere slots zijn bezet (1x M.2 / E-Key voor WLAN, 1x 2.5 “SSD). We hadden verwacht tenminste 1 of 2 extra M.2 slots voor verdere SSD’s of een LTE-module (net als veel concurrenten). Wij willen de batterij (ingeschroefd maar verwijderbaar) en toegankelijk ventilator (voor reiniging).
De garantie is beperkt tot 12 maanden “bring-in” service. Deze service kan worden verlengd voor een beetje meer geld. Een upgrade tot 3 jaar zou kosten 65 Euro (~ $ 69) en met een “On-Site” dienst van de prijs zou ongeveer 80 Euro (~ $ 85).
De grote kwaliteit van het toetsenbord is een van de sterkste selling points van de ThinkPad-modellen voor de komende jaren. De E-serie is geen uitzondering. Zodra de gebruiker gewend raakt aan de iets andere lay-out Lenovo (Fn en CTRL toetsen verwisseld, kan worden gewijzigd in het BIOS), het typen wordt een genot, dankzij de sterke, maar toch heldere effect van de sleutels. Het toetsenbord niet eens vervormen wanneer we beginnen met typen erg snel. Elke toetsdruk gevoeld mechanisch, maar het klikkende geluid was relatief rustig.

Hoewel het toetsenbord lijkt dezelfde als die in andere ThinkPad modellen, zijn er enkele verschillen tussen de E-, L- of T-serie: een directe vergelijking, het drukpunt van de tweemaal zo dure T460 (s) is bevredigender en het materiaal van de toetsen van een betere kwaliteit. De high-end modellen hebben ook een 2-niveau verlichting voor de sleutels, die ontbreekt in de E470.

De derde generatie van de E400-serie maakt gebruik van het UltraNav-systeem: een touchpad en een TrackPoint met overeenkomstige toetsen. De ClickPad was slecht in het begin, maar na een aantal iteraties, is verfijnd tot op het punt dat de twee geïntegreerde knoppen zijn helder. De gebruiker niet meer verplaatst de muiscursor bij het indrukken van de knoppen. Vingerbeweging op dit oppervlak (10 x 5,6 cm / ~ 4 x 2,2 inch) is comfortabel en het pad ondersteunt alle types van multi-touch gebaren met maximaal 4 vingers. Accu Asus A93 .

Als alternatief kan de gebruiker de klassieke TrackPoint, die bijna geen enkele andere fabrikant, behalve Lenovo biedt werk gebruiken. De soft-knoppen te klikken (met inbegrip van de scroll-knop) in combinatie met de TrackPoint zorgen voor een heel andere ervaring om de touchpad. Gebruikers kunnen kiezen tussen een van de twee input devices voor hun werk.
Volgens de specificaties moet de E470 een TN paneel met een WXGA-resolutie (1366×768 pixels) hebben. Echter, alle beschikbare in ons land configuraties maken gebruik van hoge-kwaliteit IPS panelen met een FHD resolutie (1920×1,080 pixels). De FHD paneel biedt een scherpere weergave (157 in plaats van 112 PPI) en een hogere helderheid (250 in plaats van 220 cd / m²). De kijkhoeken zijn ook breder. Naar onze mening, bijna tweemaal zo grote werkruimte van de FHD paneel is de moeite waard de extra prijs.

Helaas konden we niet bevestigen de helderheid waarden Lenovo beweerde dat het testmodel zou bieden: in plaats van 250 cd / m², ons testmodel slechts 231 cd / m² bereikt. Dit kan een relatief fatsoenlijke prijs in vergelijking met andere modellen en werkt goed voor gebruik binnenshuis, maar in de buitenlucht, zal de gebruiker wensen voor een hogere helderheid. Tenminste het display wordt gelijkmatig verlicht (lichte vertroebeling aan de rechter benedenhoek) en het panel heeft geen PWM flikkeren.
Wat het paneel ontbreekt in helderheid, maakt het voor met een hoog contrast. Het goede zwartwaarde van 0,37 cd / m resulteert in een goede contrast van 659: 1 (meer dan één geeft Lenovo – 400: 1). Hoewel de markt biedt betere IPS displays, met contrast waarde van 1000: 1 en hoger, ons testmodel heeft een goede baan voor de prijs. Subjectief, het display biedt voldoende kleuren bij het afspelen van films of games (maar de voorganger presteert op een vergelijkbaar niveau).

In termen van kleurnauwkeurigheid, de verschillen tussen ons model en een hogere kwaliteit weergave geworden tastbaarder. De E470 is niet ontworpen voor professionele grafische bewerken, vanwege de beperkte kleurruimte dekking. Bij ongeveer 61% en 39% sRGB AdobeRGB dekking, het beeldscherm is niet in staat een visuele verschil tussen de hoogste niveaus van blauwe en magenta bieden. Delta E-afwijkingen kan oplopen tot 10 of hoger op de CIE grafieken deze specifieke hoofdstukken (bij voorkeur 3 of minder). Calibration zal dit probleem niet oplossen. Gelukkig, het scherm geen blauwe tinten hebben.
Dankzij het matte weergave van de ThinkPad, is de laptop niet zeer hoge helderheid moeten outdoors gemakkelijk leesbaar zijn. Toch denken we dat de gebruikers ten minste 300 cd / m² voor gebruik buitenshuis zou hebben gewaardeerd, vooral op zonnige dagen. Op bewolkte dagen, zal het testmodel leesbaar zijn, maar in direct zonlicht, zal het moeilijk zijn om het even wat op dit scherm te herkennen.
Het IPS-paneel zorgt ervoor dat gebruikers de inhoud van alle kanten kunt bekijken. Horizontale en verticale kijkhoeken van tot 45 graden geen visuele veranderingen op het display veroorzaken. Bij grotere hoeken of van direct boven, begint het contrast vallen. Aan het eind van de dag, de weergave van de E470 is goed voor de prijs.
Momenteel is de Intel Kaby Lake productaanbod omvat 3 ULV processors: de Core i3-7100U , de i5-7200U en de i7-7500U . Alle drie de CPU’s worden aangeboden door Lenovo voor ThinkPad E470. Ons testmodel draait op i5 processor, dat tussen de twee andere qua prijs. Het draait op 2,5 GHz basis kloksnelheid en tot 3,1 GHz met Turbo. Het doet denken aan de oudere Skylake Core i7-6500U , die werd gemaakt met een 14 nanometer finish. Kortom: voor dezelfde prijs, de Kaby Lake generatie kan meer vermogen dan zijn voorganger bieden. De TDP waarde van deze klasse is gelijk gehouden: 15 W. Accu Asus A52J .

In aanvulling op de geïntegreerde grafische chip, de HD Graphics 620 , de laptop beschikt over een dedicated grafische GPU, de Nvidia GeForce 940MX . Deze GPU draait op de oudere GM108, die een 28 nm chip van de Maxwell generatie. Hoewel het slechts 384 shaders en een kleine 64-bits geheugeninterface met de geïntegreerde DDR3 RAM, kan de 940MX bieden tot 50% hogere prestaties in vergelijking met de geïntegreerde grafische chip. De Optimus-technologie maakt het mogelijk de laptop automatisch schakelen tussen de HD Graphics 620 en de Nvidia GeForce 940MX GPU wanneer de grafische prestaties nodig is of wanneer de laptop nodig heeft om energie te besparen.


カテゴリー: 未分類 | 投稿者shuangyan 12:09 | コメントをどうぞ

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です


*

次のHTML タグと属性が使えます: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <img localsrc="" alt="">